"Demi masa, sesungguhnya manusia itu sentiasa dalam kerugian melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta berpesan-pesan dengan kebenaran dan berpesan-pesan dengan kesabaran."-Al-Quran;Surah Al-'Asr; 1-3.

Sembang Bersembang

Lebih Interaktif ^O^Ukhuwwah . Sila Klik Untuk Ke Laman Ini , Terima Kasih.
[ Copy this | Start New | Full Size ]

Kesan Abadi ~ Terima Kasih Daun Keladi

Oleh isma daud

31 OKTOBER 2013

Hampir terlupa. Diam tak diam sudah melewati 6 tahun saya bersama dengan blog Ustaz Rosli Dhoby ini. Walaupun akhir-akahir ini saya sendiri kurang menulis di laman blog ini, tapi ia masih releven kepada pengunjungnya. Masih ada mereka yang respon kepada apa yang sudah tertinta di sini. Banyak pahit manis berada di laman Ustaz Rosli Dhoby ini. Saya diberi peluang berinteraksi dengan khalayak ramai di luar sana. Saya telah menerima segala kesan positif dan negatif kerana interaksi dua hala di blog ini. Ala kulli halnya, semuanya meninggalkan kesan abadi yang indah dan manis belaka. Jika ingin terus mentelaah buah fikiran saya silalah ke BICARA ISA DAUD. Semoga bermanfaat dan satu perkongsian yang mendatangkan faedah, insya Allah!!! Jika ada salah dan silap, saya memohon ampun dan maaf atas segala-galanya. Selamat Bertandang Ke Laman Ustaz Rosli Dhoby. Saya mengalu-alukan hubungan dua hala di Blog ini dengan meninggalkan pesanan, persoalan dan salam perkenalan melalui kotak pesanan dan FB Ustaz Rosli Dhoby.
Kepada insan yang sudi singgah di sini, TERIMA KASIH.

Wednesday, February 16, 2011

Sepanduk-Sepanduk Menarik Pelbagai Kategori Sempena Pertandingan Sepanduk Maulidur Rasul 1432H/ 2011M

Oleh isma daud

Banyak sepanduk yang dipamerkan memiliki nilai kreatif sentuhan moden dan tradisi hasil kerja tangan kontijen yang bertanding. Sepanduk yang memiliki 3 dimensi (3D) terus mendapat perhatian para hakim dalam pertandingan sepanduk setiap tahun.

Inilah wajah sepanduk yang diolah dengan kreativiti sepenuhnya oleh pasukan sepanduk masing-masing. Sepanduk-sepanduk kali ini bertunjangkan tema ; 1Malaysia 1Ummah. Berikut adalah sepanduk yang sempat dirakamkan oleh lensa kamera untuk tatapan bersama.

Juara Sepanduk Sekolah Menengah : SMK Sibu Jaya, Sibu

Naib Juara Sekolah Menengah: SMK Rosli Dhoby, Sibu

Tempat Ketiga Sekolah Menengah : SMK Bukit Assek, Sibu.

Sepanduk Sekolah Menengah Agama Sibu : Kreatif Layak Berada Dalam 3 Terbaik.

Sepanduk SMK Methodist Sibu

Johan Sekolah Rendah Dan Keseluruhan : SK Abang Ali, Sibu.


Naib Johan : SK Agama (MIS) Sibu, Sibu

Tempat Ketiga : SK Sentosa Sibu

Sepanduk SK Kpg Bahagia Jaya Sibu : Layak Berada Di Dalam 3 Teratas

Sepanduk Gabungan Antara Sekolah-Sekolah Rendah Sibu

Banyak lagi sebenarnya sepanduk-sepanduk yang dipamerkan kerana dalam perarakan kali ini telah melibatkan 75 kontijen, disifatkan sebagai penglibatan terbanyak dalam sejarah perarakan Maulidur Rasul di Sibu.

Walaupun dalam setiap pertandingan sentiasa ada keputusan yang dianggap kontroversi, tetapi pertandingan sepanduk ini adalah bertujuan memeriahkan dan menzahirkan semangat cintakan Rasulullah saw bukannya mencari kemenangan semata-mata. Kemenangan itu sebagai bonos dan rezeki kepada kontijen setelah bersusah payah menyiapkannya. Semuanya melambangkan semaangat kerjasama dan komitmen dalam sesebuah organisasi itu sehingga dapat menghasilkan sesuatu kerja dengan sempurna dan terbaik.

Kepada semua kontijen, anda adalah juara kerana telah melakukan yang terbaik . Tahniah!! Tahniah!!!

No comments:

Sepanjang Jalan Di Sibu

Related Posts with Thumbnails

@Facebook ~ "Ustaz Rosli Dhoby"

~ Salam Persahabatan , Terima Kasih.

Info Ustaz Rosli Dhoby's FB Wall